Bivša premijerka Jadranka Kosor nedavno je predstavila svoju novu knjigu 'Kraljica'. U njoj je otkrila nepoznate detalje o svom privatnom životu te se, među ostalim, prisjetila očuha kojeg je izbacila iz kuće jer joj je, kad je imala samo 14 godina, ušao u krevet i krenuo je dirati.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Srecko Niketic/PIXSELL 

'Mi smo i nakon toga živjeli vrlo blizu. Ja sam ga kao 14-godišnja djevojčica izbacila iz kuće. Sve sam preselila. Moja mama je zbog toga teško patila, čak se i razboljela. Jako je to teško podnosila jer je to za nju bio krah drugog braka. To je iskustvo o kojem se danas puno govori. Ali, u to vrijeme o seksualnom zlostavljanju nije smjelo govoriti. Ja sam to sve morala zatvoriti u sebe, a onda sam to napisala u knjizi… Ja nažalost nisam mogla ni u svojoj obitelji mogla govoriti. Moja baka koja me odgajala je to strogo zatvorila kao temu. Rasla sam u nekoj vrsti matrijarhata. Dogodilo se nešto nevjerojatno i time završava moja knjiga. Tek nakon smrti majke pronašla sam fotografiju - koju je moja majka očito tu negdje spremila da ja ne vidim i prvi put sam vidjela majku i oca zajedno. Vjerojatno je bila s vjenčanja. Više nemam koga pitati ni kada je nastala ni kako je nastala. Je li to na dan vjenčanja. To su očito moji mama i tata. Oduvijek sam imala tu jednu fotografiju gdje stojim u parku u Lipiku, odrezala je vjerojatno i sebe i njega. Samo stojim ja, onda sam usporedila da su te fotografije iste širine i tako smo ih u knjizi spojili', ispričala je u RTL Direktu.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Sandra Simunovic/PIXSELL 

U prvoj knjizi 'Premijerka' mnogo je pisala o ocu koji nije htio čuti za nju, a u novoj knjizi fokus je na majci koja je preminula prošle godine.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Srecko Niketic/PIXSELL 

'Veći dio knjige sam napisala nakon smrti majke s kojom sam živjela stalno jer je došla '91. meni kad je počeo rat u Lipiku i ostala do kraja života. Taj dio se meni čini osobito važan. U prvoj knjizi o ocu kojeg nikad nisam upoznala, a u ovoj knjizi o majci zbog toga što sam dolazila vrlo nervozna i napeta, kasno. Posljednjih godina kad smo živjele same, ona je bila vrlo zahtjevna - katkad sam možda planula, dignula glas - pisala sam o tome što će mnogi prepoznati - kajanju. Nisam bila svjesna dok nije otišla, ni danas ne mogu izgovoriti da je umrla - da može doći jedan dan kad je više neće biti. To je možda neka poruka da ljudi vole one koji su im važni. Pisala sam i o dragim ljudima, nekim prijateljima - Ćiri Blaževiću…', rekla je.