Iako je bio u braku sa suprugom Jacqueline, američki predsjednik John F. Kennedy imao je brojne ljubavnice, od kojih je najpoznatija glumica Marilyn Monroe. U nastavku otkrivamo manje poznate žene koje je ljubio jedan od najpoznatijih političara svih vremena.

John F. Kennedy i Jacqueline Kennedy bili su u braku
Minneapolis Star Tribune / Zuma Press / Profimedia 

Brak s Jacqueline navodno mu nije bio prvi brak. Šuška se da je 1947. oženio bogatu Durie Malcolm, a zatim prijatelju Charlesu Spaldingu naredio da ukrade bračnu potvrdu i uništi je. Iako to nije dokazano, osobe bliske Kennedyjima i sam Spalding tvrde kako je to istina.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
TopFoto / Topfoto / Profimedia 

No njegova prva ljubav navodno je bila Šveđanka Gunilla von Post. John je imao 36, a 15 godina mlađu ljepoticu upoznao je u ljeto 1953. na Francuskoj rivijeri. Plesali su cijelu noć i rastali se poljupcem. Stalno joj je slao pisma, a aferu su nastavili i nakon njegove ženidbe. U pismima koja joj je slao isticao je da se želi razvesti od Jackie i biti s njom.

'Čini se da ću potkraj kolovoza doći u Europu. Mislio sam unajmiti brod i ploviti Mediteranom dva tjedna. Ja i ti kao posada. Što misliš?', napisao joj je, a vezu su konzumirali 1955. u jednom dvorcu.

'Imala sam ga tjedan dana. Prekrasnih tjedan dana koje mi nitko ne može oduzeti', izjavila je.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nekoliko mjeseci poslije Kennedy joj je pisao posljednji put i rekao da su njegovi osjećaji prema njoj komplicirani. Isto tako, od javnosti su skrivane brojne druge afere, od kojih su najopasnije bile one s Marilyn Monroe, Ellen Rometsch, Mariellom Novotny i Judith Campbell. Jedna je navodno bila povezana s mafijaškim šefom, a ostale tri s komunistima.

Tijekom rata Jack je bio u vezi s danskom novinarkom Inge Arvard, za koju se sumnjalo da je povezana s nacistima. Upozorili su ga da prekine tu aferu, a direktor FBI-a J. Edgar Hoover nikada nije uništio snimke na kojima JFK vodi ljubav s Arvad, što je rezultiralo njihovim velikim neprijateljstvom.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
World History Archive / World history archive / Profimedia 

Tijekom predsjedničke kampanje Kennedy je 1960. počeo vezu s Judith Exner Campbell, koju se povezivalo s moćnim mafijaškim šefom Samom Giancanom. Čak se vjeruje da je njihov susret dogovorila mafija kako bi stekla kontrolu nad potencijalnim budućim predsjednikom, a postoje i priče da ga je mafija postavila na taj moćan položaj. Judith je kratko bila u vezi s Frankom Sinatrom, a u veljači 1960. za pjevačevim je stolom u baru Sands u Las Vegasu upoznala Johna.

'Dok me slušao, izgledalo je kao da mu je svaki živac i svaki mišić usmjeren na ono što govorim. Kako sam otkrila, bio je najbolji sugovornik na svijetu', rekla je.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
fine-art-images / akg-images / Profimedia 

Sljedeći dan Kennedy ju je pozvao na ručak na terasu Sinatrina apartmana. Razgovarali su tri sata i poslije ju je zvao svaki dan, govorio koliko mu nedostaje i ispitivao kada bi se mogli vidjeti. Naposljetku je pristala sastati se s njim u hotelu Plaza u New York, gdje su prvi put proveli noć zajedno. U travnju 1960., dok je Jackie bila na putu, John ju je pozvao na večeru u svoj dom u Georgetownu.

'Hodali smo sobama dok nismo došli do glavne spavaće sobe koja je bila na gornjem katu. Ondje su bila dva kreveta... Zagrlio me, sjeli smo na jedan od kreveta i počeli se ljubiti. Otišla sam se svući u kupaonicu, a kada sam se vratila u sobu, svjetla su bila prigušena i Jack je već bio u krevetu', prepričala je.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
World History Archive / World history archive / Profimedia 

Nažalost, nije bila zadovoljna njegovim umijećem u krevetu.

'Jako brzo to obavi i odmah zaspi', požalila se.

Dva mjeseca poslije dogovorili su susret u hotelu u Los Angelesu, ali Kennedy je sa sobom poveo još jednu ženu i predložio seks u troje. Bijesno je odbila, ali nastavila se s njim viđati do proljeća 1962. godine. Godinu poslije mediji su umalo razotkrili Jacka spuštenih hlača. Mariella Novotny tvrdila je da je imala vezu s Johnom, a u isto je vrijeme spavala i sa sovjetskim atašeom koji se našao usred seksualnog i špijunskog skandala.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
Franz Votava / brandstaetter images / Profimedia 

I Mary Pinchot Meyer bila je jedna od Kennedyjevih ljubavnica. Ona je godinu dana 30-ak puta posjetila Bijelu kuću. Misteriozno je ubijena 1964., a dnevnik u kojem je opisana njihova afera završio je u rukama CIA-je. John je ljubovao i s glumicama Marlene Dietrich i Kim Novak. Marlene je jedno ljeto provela s njegovim ocem, a kada je godinama poslije kabaretom došla u Washington, pozvala je i predsjednika. Poziv nije mogao prihvatiti, ali ju je zamolio da ga posjeti u Bijeloj kući.

'Nije bilo nikakve sumnje u to što planira. Ne mogu reći da me iznenadio. Ipak je on bio sin svog oca i željela sam provjeriti vodi li ljubav kao i on. Ne sjećam se točno što se dogodilo jer je sve završilo jako brzo. Sjećam se da sam rekla: 'Molim te, nemoj mi uništiti frizuru'. Poslije sam imala nastup. Mislim da je svršio brže od oca', prepričala je, a prije nego što je otišla, Jack ju je upitao je li istina da je spavala s njegovim ocem.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
Profimedia 

'Nakratko sam razmišljala što želi čuti. 'Ne, tvoj je otac pokušao, ali nisam pristala', rekla sam. 'Stara lisica, znao sam da laže', uzvratio mi je', rekla je.

Zaveo je i Aliciju Purdom koja je 1951. tražila da joj plati pola milijuna dolara nakon što je zatrudnjela s njim, a on je pogazio obećanje da će je oženiti. I nije jedina s kojom nije koristio zaštitu.

'Kad je došao, prvo je spavao sa zaposlenicom svog PR-a Johna Dowda. Ušao sam u ured i zatekao ga kako se na stolu seksa s tom djevojkom. Ispričao sam se i izišao. Poslije je ona rekla mojoj ženi da još nije dobila mjesečnicu da bi potom doznala da je trudna. Rekao sam Jacku, na što je on samo uzvratio: 'Sranje!'. Nije ga bilo briga za tu djevojku. U tom je smislu bio jako sebičan', pisao je Nigel Hamilton.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
Public Domain / mediadrumworld.c / Media Drum World / Profimedia 

Pet godina poslije u drugom je stanju ostala i Joan Lundberg kojoj je platio pobačaj. Joan je rekla da je Jack volio seks utroje, a bio je i voajer. Priča se i da je 90 minuta prije televizijske debate s Richardom Nixonom spavao s prostitutkom, a navodno je u Washingtonu imao i stan gdje se sastajao s mladim ženama. Članicama osoblja s kojima se zabavljao dodijeljena su tajna imena, a njihova je zadaća bila seksualno zadovoljiti predsjednika. Na njima je čak testirao droge i to bez njihova znanja! Čuvši da droga Poppers pojačava seksualni doživljaj, želio ju je probati. Njegov prijatelj, glumac Peter Lawford upozorio ga je da je ne uzima jer je preopasno pa je odlučio drogu uvaliti jednoj od djevojaka.

John F. Kennedy i Jacqueline Kennedy bili su u braku
John F. Kennedy Library / Zuma Press / Profimedia 

Obojica su se zavalila u naslonjač i sa zanimanjem promatrala učinak droge. Nisu ni trepnuli kada je djevojka počela hiperventilirati. Zbog njegova zadovoljstva u Bijelu kuću često su dovođene prostitutke s kojima se zabavljao puno prije mandata. Navodno je potkraj ‘50-ih napravio dijete seksualnoj radnici Aliciji Darr Clark, koja ga je poslije pokušala ucijeniti. Ucjenama se služio i Jack. Mnogim je starletama prijetio da će im uništiti karijeru ako ne pristanu spavati s njim, a u Bijelu kuću dovozili bi mu ih agenti. Opsjednutost seksom i ženama i sam je jednom objasnio.

'Ako ne spavam sa ženom dulje od tri dana, spopadnu me snažne glavobolje', rekao je premijeru Haroldu MacMillanu tijekom sastanka na Bermudima 1961. godine.

John F. Kennedy bio je američki predsjednik
Profimedia 

Kamo god je išao pratile su ga prostitutke čija imena nisu zapisivana, nitko ih nije pretraživao i mogle su donijeti što god su htjele. Kada bi otišle, tajna služba nije smjela ući u njegovu sobu da bi provjerila je li živ. Morali su čekati iduće jutro da vide hoće li izići. Kako je Jack od suradnika i prijatelja neprestano tražio da mu ubrizgaju lijekove, moglo se dogoditi da netko zamijeni bočice i podmetne otrov.

'Imate uistinu povlašten zadatak u tajnoj službe da čuvate predsjednika, ali sjedite pred vratima ili pred dizalom jer je on unutra s dvije prostitutke. Vaši susjedi i bližnji misle da svaki put riskirate život, a vi zapravo pazite da ga nitko ne ometa dok je on pod tušem s dvije djevojke', otkrio je pripadnik tajne službe Larry Newman.