Bivši saborski zastupnikIvan Pernar na društvenim mrežama je komentirao objavu pjevačice Ide Prester koja je reagirala na negativne komentare o stranim radnicima koji su bili na dočeku Nove godine u centru Zagreba.

Ivan Pernar je bivši saborski zastupnik
Instagram 

Ako je Ida Prester tako oduševljena time što je pred binom na trgu povodom dočeka Nove Godine bilo tako puno migranata, što nije tako zgodna, plava i lijepo sređena u minici malo došla među njih i razmijenila koju riječ sa Fariqiem i Raghaviem, malo zaplesala s tim dobrodušnim dečkima i dala im koji topli zagrljaj. Zanimljivo je i njeno objašnjenje zašto među tom masom migranata skoro uopće nije bilo naših građana - jer njih doma "ne čeka odojak i francuska salata", zato su ti migranti bili tamo, a naši građani ne (ako sam ju dobro shvatio). Vrlo zanimljivo objašnjenje, sve prethodne godine naši građani su išli na proslavu Nove Godine usprkos tome što su u toplom domu imali odojak i Francusku salatu, ali ove godine ih tamo nije bilo u prvim redovima, sigurno je to zbog odojka i Francuske salate!’, napisao je.

Podsjetimo, Ida Prester objavila je tekst koji je naslovila pitanjem: ‘Kome smetaju Nepalci i Indijci na proslavi Nove godine?’.

Usijale su se mreže od zgražanja nad ‘Nepalskom novom godinom’ u centru Zagreba. Woltovska/Boltovska proslava, pišu. Smiju im se, rugaju, ponižavaju. Po čemu smo mi to vredniji i bolji ljudi? Istina, sinoć su centrom prošle desetine tisuća Nepalaca, Indijaca, Bangladešana, Filipinaca. A opet - ni jednog najmanjeg incidenta! Nitko se nije potukao, nitko nije ništa ukrao, pa ni uhvatio nekog za stražnjicu. Vidjeli smo tisuće radosnih, nasmijanih lica. Dečke koji ne razumiju možda puno hrvatskog, a opet skaču na hrvatske bendove, skandiraju, podržavaju. Dečke i djevojke koji slave Novu godinu daleko od svojih najmilijih, od svoje obitelji, svojih prijatelja. Na trgu su, jer ih u malim unajmljenim sobama ne čeka odojak, francuska salata i topli zagrljaji. Na trgu su jer si to jedino mogu priuštiti. Svi ti Fariqi i Raghavi nas ne smetaju kad nam donesu večeru ili grade krov, ali nam smetaju kad ih vidimo u gradu da se zabavljaju, vesele, da imaju život’, napisala je i dodala:

Imigranti su tu jer IH TREBAMO. Jer naše radne snage nema dovoljno, jer naši mladi rade te iste poslove u bogatijim zemljama. Za Nepalce i Indijce smo mi ta bogatija zemlja. I u tom nema ništa loše, svak nek traži svoju sreću gdje mu odgovara. Došlo nam je naglo, razumijem da se nismo navikli. Ali moramo osvijestiti da će to tako ostati, a na nama je da smislimo kako te ljude najbolje integrirati, da učimo jedni od drugih i uvažavamo se. Najgore što možemo napraviti je izolirati ih, ponižavati, tjerati od sebe. Možemo i moramo bolje, empatičnije i zrelije’.