Bivši američki predsjednikDonald Trump i njegova supruga Melania imaju jedno zajedničko dijete – sina Barrona.

Tko je Barron Trump?

Rođen je 20. ožujka 2006. i ima 17 godina. Djetinjstvo je proveo u raskošnom obiteljskom penthouseu u New Yorku, dok je pohađao prestižne privatne škole na Upper West Sideu na Manhattanu, piše People.

Barron Trump je sin Donalda i Melanije Trump
Ron Sachs/Pool Via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kad je Donald izabran za predsjednika i započeo svoj mandat u siječnju 2017., Barron i Melania ostali su na Manhattanu kako bi on mogao završiti školsku godinu. Tog je ljeta upisao biskupsku školu St. Andrew’s u Marylandu i službeno se preselio u Bijelu kuću s ostatkom obitelji.

Barron Trump je sin Donalda i Melanije Trump
Stefani Reynolds / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dok su Donaldova starija djeca - Ivanka, Donald Trump Jr., Eric i Tiffany imali uloge u očevu predsjedničkom mandatu, Barronova privatnost bila je strogo čuvana. Čak i nakon završetka Donaldova mandata, Melania je nastavila štititi svog sina od očiju javnosti.

'Uvijek je njega stavljala na prvo mjesto. Ona je dobra majka', rekao je izvor za People u ožujku 2023.

Barron Trump je sin Donalda i Melanije Trump
Chris Kleponis/CNP/AdMedi / Sipa Press / Profimedia 

Kad je završio Trumpov predsjednički mandat 2021., otkriveno je da će Barron pohađati privatnu školu Oxbridge Academy u Palm Beachu na Floridi, gdje bi trebao diplomirati 2024. godine. U rujnu 2023., dok je razgovarao s Megyn Kelly, Donald je pohvalio svog najmlađeg sina.

'Barron je jako dobar sportaš. On je dobro dijete, zgodan dječak i odličan učenik', rekao je.

Barron Trump je sin Donalda i Melanije Trump
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Inače, Barron je visok čak 201 centimetar, a nedavno je snimljen na posljednjem ispraćaju svoje bake Amalije Knavs. Uz djeda i baku naučio je slovenski, a navodno je samo volio jela koja bi mu skuhala baka Amalija.