Bivša ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, otputovala je u Australiju. Na Facebooku je objavila fotografije iz Sydneyja.

‘Sydney ja poseban grad, zanimljiv, impresivan i neuhvatljiv. Posebno ako ste u njemu samo 2-3 dana kao što smo bile Valentina i ja. Rezervirala sam jeftini let od Adelaidea to Sydneyja, koji je bio otkazan pa smo čamile na aerodromu do kasno navečer kada je išao naš "zamjenski" let. Pristojan, a ne preskup smještaj, u Sydneyju je teško naći. Mi smo našle solidan hotel, ali s bezličnim i slabim doručkom, blizu kampusa University of Technology Sydney (UTS) na kojem smo imale sastanak i radionicu za kolege. Domaćin nam je bio profesor Simon Buckingham Shum, koji vodi "Connected Intelligence Centre" (CIC) na UTS-u. Odveo nas je i na fini kineski ručak, a na povratku prema UTS-u puknuo mi je remen na novoj (!) sandali, tako da sam i s druge skinule remenčić pa sam predavala kao u šlapama. Nitko nije o tome ništa pitao’, napisala je među ostalim.

U svakom slučaju, pomalo je mističan doživljaj biti tako blizu malo uzburkanom crnom zaljevu, na kojim se nadvija zastrašujuća čelična konstrukcija mosta od 1932., a s druge nas strane gleda bijela školjka Sydneyske opere. Ali kakve bismo mi bile žene da nema i nas na fotkama? Sada smo se već vratile u gnijezdo u Melbourne. Sletjele smo skoro kad i Taylor Swift, pa su vozači Ubera podigli cijene vožnje s aerodroma 100%! A tvrdile smo da kaj nas briga za tu Swift! Mičemo se od swiftomanije i sutra popodne letimo u Singapoure’, dodala je.

Blaženka Divjak je bivša ministrica znanosti i obrazovanja
Facebook 

Kad je u pitanju privatni život bivše ministrice, godinama je u braku sa suprugom Tomislavom s kojim ima kćer Martu.