Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un još jednom se našao u središtu pozornosti. Tijekom rijetkog pojavljivanja u javnosti odlučio je obići mjesta pogođena poplavama, no nije odabrao baš najbolju obuću za tu prigodu. Naime, pojavio se ni manje ni više, nego – u sandalama.

Kim Jong-un je sjevernokorejski vođa
STR / AFP / Profimedia 

Snimljen je u bijeloj košulji dugih rukava, crnim hlačama i crnim sandalama dok je promatrao blato i močvare u blizini mjesta katastrofe u južnoj provinciji Pyongan u Sjevernoj Koreji. Njegov outfit nasmijao je, ali i šokirao mnoge.

Kim Jong-un je sjevernokorejski vođa
STR / AFP / Profimedia 

Kad je Kim Jong-un 2011. postao vođa, porastao je interes za njegovim privatnim životom, a dugo vremena se nije znalo tko mu je supruga. No u lipnju 2012. službeno je otkriveno njezino ime - Ri Sol-ju.

Kim Jong-un i Ri Sol-ju navodno imaju troje djece
Profimedia 

Iako je ona javnosti predstavljenja tek 2012., vjeruje se da se par vjenčao još 2009. godine. Pretpostavlja se da su prvo dijete dobili 2010. i da se radi o dječaku.

Kim Jong-un sa suprugom i kćeri na vojnoj paradi
Profimedia 

Dennis Rodman je nakon svog posjeta Sjevernoj Koreji 2013. otkrio da je par dobio i drugo dijete, kćerkicu koju su nazvali Ju-ae. Godine 2017. navodno su dobili treće dijete čiji spol još nije otkriven.