Brojne poznate ‘face’ okupile su se na reviji modnog dvojca ELFS, a event nije propustila ni Bianca Matković, bivša ministrica i desna ruka Ive Sanadera. Zablistala je u crnom outfitu i čini se da je bila dobro raspoložena.

Bianca Matković je bivša hrvatska ministrica
Petra Perkov 

Ekonomistica koja je ušla u politiku na velika vrata u vrijeme Ive Sanadera bila je zadužena za disciplinu i u stranci i u državi. Zbog toga su je zvali Atila, bič Božji i Crna mamba. Zatim je nestala s političke scene i ‘bacila’ se u poslovne vode.

Krajem 2018. bila je gošća Pressinga na N1 televiziji, a tad su je pitali je li završila s politikom.

16 godina aktivne politike i osam godina biznisa. Nikad neću reći nikad, ali u ovom periodu života sam posvećena privatnom biznisu’, rekla je.

A evo što je odgovorila na pitanje je li Ivo Sanader bio njezin politički mentor.

Počela sam raditi u MVP-u 1998. godine. Da, on je politički mentor. Učila sam od njega i od toga ne bježim. Imam pravilo da ne treba stvari raditi i žaliti za njima. Nakon pobjede HDZ-a na izborima ponuđeno mi je mjesto predstojnice ureda’, poručila je.

Bianca Matković je bivša hrvatska ministrica
Jurica Galoic/PIXSELL 

Kaže da nije bila stvarna vladarica Banskih Dvora, a ovako je komentirala svoje nadimke.

Vjerojatno ljudima koji me ne znaju to zvuči strašno. Stvorena je slika o meni kao o nekome tko sije teror i jede malu djecu. S 28 godina postati šef kabineta premijera je vrlo odgovorna funkcija. Treba se nametnuti. Moji rezultati su govorili kako radim, ali osobni PR mi nije u prvom planu i nisam se predstavljala kao netko tko se mora svidjeti ljudima. Od svojih suradnika sam očekivala red, rad i disciplinu. Mislim da smo napravili neke vrlo dobre stvari u tom periodu’, zaključila je.